П`ятниця, 19.04.2024, 09:51
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Ковалівський ліцей"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 18 » Школа живе
15:05
Школа живе

Кожен день у школі – подія. Тут і отримання нових знань, і щоденні зустрічі із друзями, і спілкування... Щодня тут відбувається багато-багато подій, пригод, казусів, інцидентів, явищ тощо.

18 травня для НВК «Ковалівська гімназія» відбулося кілька урочистих подій. Школа відзначала «Всесвітній день вишиванки», «День вшанування річниці пам’яті депортації кримських татар з півострова» та шкільне «Свято Букварика».

День вишиванки - це відносно нове свято, яке стало вже по справжньому народним. Сьогодні вишите вбрання в моді. Його поєднують і з джинсами, кросівками і з діловим костюмом. До речі, так носити вишиванку ще у ХІХ столітті почав сам Іван Франко. Він одягав вишиту сорочку з піджаком. Вишиванка це значно більше ніж просто одяг - тут має значення все - і хто вишиває, і візерунок, і кольори, і де саме знаходиться вишивка. Вишиванка має магічне та захисне значення, вона вказує на етнічну та територіальну приналежність. Одним словом вишиванка це модно, святково і гарно!

18 травня всі учні та педагоги НВК «Ковалівська гімназія», приєднавшись до всеукраїнської акції вдягли свої вишиванки, щоб показати – «Ми – українці!», «Україна – єдина, унітарна, самостійна незалежна держава.» «Ми – патріоти своєї держави», «Ми любимо Україну і пишаємося тим, що ми українці».

18 травня 1944 року - страшна сторінка в історії кримських татар. 239 тисяч людей, вирвали з домівок і зігнали у вагони. Здебільшого, це були діти, жінки та люди похилого віку, адже чоловіки воювали у лавах Червоної армії. Цей жах тривав три дні. Сімдесят ешелонів смерті, із забитими наглухо вагонами, вирушили до Узбекистану, Казахстану і Таджикистану. Під час депортації, у дорозі, через тиф, голод та спрагу загинуло понад вісім тисяч людей. Усе майно депортованих кримських татар привласнила радянська влада.

У стінах НВК «Ковалівська гімназія» хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих в ті жахливі дні 1944.

Свято «Букваря» - це завжди знаменна подія у будь-якому закладі. Остання літера, остання перегорнута сторінка, щасливі мама і тато – їхня дитина поступово може ставати самостійною.

18 травня стало знаменною датою у житті 1-А класу НВК «Ковалівська гімназія», адже вони стають на рік дорослішими, самостійнішими, перегортають свою останню сторіночку і прощаються із своїм першим підручником. Попереду їх ждуть нові звершення та перемоги, у їхньому житті буде ще багато книжок та підручників та саме перший «Буквар» залишиться у їхній пам’яті назавжди.

 
 
 
 
 
 
 
 

Хвилина мовчання

 
 
 
 
 


 
Переглядів: 621 | Додав: zaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фейсбук
Захист дітей
Відеопрезентація
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту