Субота, 20.04.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Ковалівський ліцей"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 16 » Вчимося жити у демократичній державі
15:44
Вчимося жити у демократичній державі

 

Вчимося жити у демократичній державі.

 

Україна – нова на політичній карті світу держава з давніми звичаями, традиціями, культурою та демократією. Але в зв’язку з історичними обставинами, які були нав’язані українцям протягом останніх 250 років, ми призабули їх, або сприймаємо у викривленому баченні, де намагаємось видавати бажане за дійсне, називаючи анархію або охлократію демократією.

Насправді ж, демократія пов’язується з існуванням у державі громадянського суспільства, пріоритетною особливістю якого є реальна участь громадян у процесі прийняття важливих для народу рішень та контролі за діяльністю органів державної влади. Саме громадянське суспільство як система самостійних і незалежних від держави громадських інститутів і відносин забезпечує умови для реальної участі громадян у житті держави, реалізації прав людини, її інтересів і потреб, захищає особисту індивідуальну свободу людини, стимулює її соціальну активність.

Значущістьлюдини у демократичнійдержавівизначається не внаслідокналежності до певноїверствинаселення, групичикласу, а саме через те, що вона – особистість, громадянин, носій і джереловлади.

Спираючись на матеріали швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU»,вчитель історії та права Бондаренко Галина Богданівна НВК «Ковалівська гімназія», провела уроки практичного права для учнів 9-х класів: «Бажання, базові потреби, людська гідність та права людини».

Діти,координовані вчителем, працюючи в групах та самостійно,повязували свої бажання з базовими потребами таправами людини,ініціювали й обговорюваливажливі для них питання. У результаті роботи та спільних дискусій дійшли до висновку, що народу України потрібно дотримуватися законів Конституції та вчитисяспівпрацювати з владними структурами задлявирішенняважливих для нашогожиття проблем, вчитиськонтролюватидіяльністьвлади і впливати на неїзадляпокращеннянашогожиття, аджевлада – для народу, а не навпаки.

Давайте вчитисьдемократії разом!

 

 
 
 
 
 
 


 
Переглядів: 701 | Додав: zaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фейсбук
Захист дітей
Відеопрезентація
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту