П`ятниця, 26.04.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Ковалівський ліцей"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 15 » День космонавтики
22:16
День космонавтики

 

Вихованці гуртка «Юний астроном», що працює на базі НВК «Ковалівська гімназія» в Васильківському районі, провели засідання «Клубу любителів астрономії» присвячене Дню космонавтики з участю учнів старших класів.
Учні згадали історію розвитку космонавтики та внесок українських вчених, винахідників, та космонавтів в освоєння Всесвіту. Гуртківці перегорнули яскраві українські сторінки в розвитку космонавтики та зміцнення міжнародного співробітництва в космічній сфері. Виступи учнів супроводжувались мультимедійними презентаціями, аудіо та відео матеріалами.

 


12 – квітня Всесвітній день авіації та космонавтики.

 
    В цей день людина вперше піднялась в космос.  Ера польотів людини, спочатку на літаку, а потім і у космічному кораблі, відкрила для людства принци­пово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху. Саме у цей день ми згадуємо про те, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та тер­піння ми можемо здолати будь-які перешкоди. Україна є однією із провідних держав світу, де створюєть­ся та розвивається авіаційна та космічна техніка.
     Саме в Укра­їні тривалий час працював і експериментував творець першого у світі літака Олександр Можайський.
     В 1887 році Київський інженер Федір Гешвенд спроекту­вав перший в історії людства реактивний літак.
     23 травня 1910 року літак К-1 київського конструктора Олександра Кудашева зробив перший у Росії повноцінний політ.
     Із Києва "вилетів" у велику авіацію уславлений авіаконструктор Ігор Сікорський. Тут будували перші у вітчизняній історії літаки брати Касья­ненки – Євген, Іван і Андрій, а також Федір Терещенко.
     Полта­вець Олександр Шаргей (Юрій Кондратюк) у 1917 році у своїй праці, випереджаючи час на десятиліття, запропонував спосіб досягнення поверхні великих небесних тіл за допомогою від­окремленого від космічного корабля посадково-злітного моду­ля.
     З легкої руки видатного українця авіаконструктора Сергія Корольова відбувся перший у світі політ у космос Юрія Гагаріна.  12 квітня, 1961 року громадянин СРСР майор Юрій Олек­сійович Гагарін на космічному кораблі "Восход" вперше в сві­ті здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілото­ваних космічних польотів.
     Першим українцем, який побував у космосі, був Павло По­пович, який 12-15 серпня 1962 року здійснив перший політ у космос на кораблі "Восток-4", а 3-19 липня 1974-го здійснив другий космічний політ, як командир корабля "Союз-14" та ор­бітальної станції "Салют-3".
     13 березня 1996 року Україна та НАСА підписали робочий документ про спільну українсько- американську програму "Шаттл-97", якою було передбачено політ у космос українського космонавта.
     19 листопада 1997 року відбувся запуск американського космічного корабля "Ко­лумбія", в екіпажі якого перебував 46-річний Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України. Як вважає сам Лео­нід Каденюк, політ з американськими космонавтами має дуже велике значення для нашої держави, для її утвердження у сві­ті. Така яскрава українська сторінка в розвитку космонавтики та зміцненні міжнародного співробітництва в космічній сфері. До речі, в день першого космічного польоту український третьокласник Леонід Каденюк твердо вирішив: “Буду космо­навтом!". 36 років знадобилося для здійснення мрії!

 
 
 
 
 
Переглядів: 780 | Додав: zaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фейсбук
Захист дітей
Відеопрезентація
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту