Четвер, 09.05.2024, 12:33
Вітаю Вас Гість | RSS

ОЗЗСО "Ковалівський ліцей"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Травень » 4 » Тиждень книги в гімназії.
10:45
Тиждень книги в гімназії.

Тиждень книги в гімназії.

Відповідно до листа департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації «Про  відзначення  Всесвітнього дня книги і авторського права в закладах освіти», в нашій гімназії з 22 по 26 квітня 2016 року та проходив тиждень дитячої  книги під назвою « Книга – носій інформації, основа освіти і творчості». Бібліотекар разом з учнівським та педагогічним колективом провела ряд заходів для популяризації   творів сучасної української та науково-популярної літератури,   здобуття  навичок вибору та опрацювання інформації, уміння користуватися довідково - пошуковим апаратом бібліотеки.

 

 

 

Книга- добрий, мудрий друг, книжка знає все навкруг:

Про старій нові країни, космос та морські глибини.

Хто нам написав «Кобзар» і який де правив цар.

З чого зроблене намисто, чим славетне наше місто.

Такими словами розпочалася  посвята в читачі наймолодших  учнів НВК «Ковалівська гімназія». Бібліотекар повела першокласників  до чарівної країни знать і мудрості, зачитала телеграми від казкових героїв,познайомила з правилами поводження з книгою. Діти переглянули повчальний мультфільм «Грицькові книжки». На згадку про посвяту всі отримали «Посвідчення читача»

 

Бібліотечний урок для учнів 4- го класу мав назву «Історія книги». Діти подорожували до Месопотамії, Стародавніх  Єгипту,Греції,Китаю. Розглядали наскальні малюнки, папіруси, пергаменти, берестяні грамоти, рукописні книги. Бібліотекар І.М.Бараненко, показала цікаві фільми: «Перші книги» та «Єралаш. Бібліотека». Четвертокласники отримали справжнє задоволення від такого незвичного уроку.

Чорнобиль…Перші радіоактивні викиди помітили американські супутники, але тривогу, через добу, підняли шведи. Згодом подібні повідомлення почали надходити з Європи, Азії, Африки…Всі зрозуміли, сталася світова катастрофа. Такими словами починається відео «Чорнобиль. Як це було...»  яке з цікавістю переглянули учні  10-11класів,  26 квітня в читальному залі бібліотеки. Діти ознайомилися з виставкою літератури «Чорнобиль - безодня людських трагедій,подвиг і безсилля,пам'ять і забуття, наш довічний біль», та презентацією «Чорнобиль – трагедія чи попередження?»Після цього було жваве обговорення даної теми, і кожен  задумався про причину і наслідки таких катастроф.

 
 
 
 


 
Переглядів: 667 | Додав: zaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Фейсбук
Захист дітей
Відеопрезентація
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту